Vloertegels

Vloeren

Heeft u net een nieuwe woning gekocht? Of bent u aan het verbouwen? Één van de belangrijkste dingen in de basisinrichting van een gebouw is natuurlijk de vloer. Het kiezen van een passende vloer kan een lastige keuze zijn, omdat een vloer wel aan verschillende voorwaarden moet voldoen. Zo moet het uiterlijk van de vloer u aanspreken en gestroomlijnd zijn met de rest van het interieur. U kunt ervoor kiezen om de vloer als opvallende eyecatcher te gebruiken, maar ook als rustig detail op de achtergrond. Daarnaast heeft een vloer ook invloed op de isolatie van het huis, met goed geïsoleerd materiaal bespaart u namelijk energiekosten. Bij Boers Natuursteen hebben wij diverse soorten natuursteen vloeren in ons assortiment. Onze specialisten in de steenhouwerij geven u graag voorlichting over de vloeren en helpen u bij het maken van de juiste keuze natuursteen vloer.


Offerte aanvragen

Soorten natuursteen vloeren

Natuursteen wordt aangetroffen over de hele wereld en is verkrijgbaar is diverse variaties. In onze steenhouwerij in Borne zijn wij gespecialiseerd in graniet, marmer en composiet. Andere natuursteen mogelijkheden zijn in overleg ook altijd mogelijk.

Graniet

Graniet is een hard stollingsgesteente wat ontstaat uit het ondergronds stollen van magma. Het gesteente is kras- en slijtvast en daarom geschikt voor vloeren die vaak worden belopen. De kleurtinten van graniet variëren veelal tussen lichtgrijs en donkere tinten, maar met een unieke structuur op elke tegel. Graniet is één van de meest harde en duurzaamste natuursteen soorten, maar valt vaak ook wel het duurste uit.

Marmer

Een marmeren natuursteen vloer herkennen de meeste mensen wel. Marmer kenmerkt zich namelijk aan het geaderde of gewolkte patroon in de tegels, elke tegel is bijzonder en uniek. In een woning geeft een marmeren vloer een luxueuze uitstraling die goed past bij een strak en modern interieur. Het gesteente kan eenvoudig bewerkt worden en is leverbaar met een hoogglans en matglans effect.

Composiet

In tegenstelling tot natuursteen is composiet samengesteld uit diverse materialen. Composiet is in veel diverse kleuren leverbaar en past daarom ook in vrijwel iedere interieurstijl. Het oppervlakte van dit materiaal is gesloten, waardoor vlekken minder zichtbaar zijn en het makkelijk te onderhouden is.

Nadat u een materiaalkeuze heeft gemaakt kan het natuursteen op verschillende manieren bewerkt worden. Dit heeft veel effect op de eigenschappen en eventuele uitstraling van het natuursteen. Bekende bewerkingsmethodes voor natuursteen zijn onder andere zoeten, polijsten en impregneren. Bij interesse of vragen over bewerkingsmethodes kunnen onze specialisten in de steenhouwerij u altijd meer informatie geven. 


Offerte aanvragen

Natuursteen vloeren Twente

Een vloer van natuursteen brengt karakter met zich mee in een woning. Er zijn verschillende soorten natuursteen vloeren verkrijgbaar, waardoor u diverse kanten op kunt in het interieur en er altijd wel iets bijpassends te vinden is.
Bij Boers Natuursteen geven wij u graag advies over natuursteen vloeren in Twente en helpen wij u bij het maken van de juiste keuze vloer.
Mocht u verder nog vragen hebben of wilt u meer informatie?
Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via info@boersnatuursteen.nl.
Boers, keihard de beste!

Meer weten?

De allerbeste kwaliteit natuursteen vindt u bij Boers!

Maak een afsrpaak