Haardplateaus natuursteen

Haardplateaus

Niets is lekkerder dan in de winter met een warme chocolademelk voor de haard zitten. Met een haard in huis creëert u een gezellig en sfeervol karakter in huis. Rondom de haard kunt u een haardplateau van natuursteen laten maken, zodat de haard helemaal opgaat in het interieur. Het plateau is sfeerbepalend en zorgt voor een extra uniek en modern karakter in huis. Bij Boers Natuursteen hebben wij al grote platen natuursteen op voorraad staan. Het haardplateau maken wij speciaal voor u op maat, en daarom heeft u de keuze uit vele soorten natuursteen. Wij zijn gespecialiseerd in graniet, marmer en composiet, maar een ander soort natuursteen is ook mogelijk. Ieder uniek, ieder een smaak. Wij zijn dé steenhouwerij in Borne en omgeving.


Offerte aanvragen

Soorten haarden

Bij Boers Natuursteen maken wij al onze haardplateaus op maat. Het maakt daarom niet uit wat voor een soort haard u in huis heeft, wij kunnen een plateau bouwen rondom veel verschillende haarden. Hieronder hebben wij een aantal mogelijkheden voor u op een rijtje gezet.

  • Kachels: Als u een kachel in huis heeft, is het mogelijk om een natuurstenen plaat onder de kachel neer te leggen. Deze vloerplaat van natuursteen onder de kachel zorgt ervoor dat de kachel niet direct op uw vloer staat. De natuursteen kachel komt er strak bij te liggen en heeft een modern uiterlijk.
  • Haarden: Het grote verschil tussen kachels en haarden is dat een haard 10% rendement geeft en een kachel 65% rendement, maar voor een haardplateau maakt dit verschil niet uit. Rondom de haard kunt u zelf een prachtig haardplateau ontwerpen, wat ervoor zorgt dat uw haard een eyecatcher in de ruimte is.
  • Schouwen: Bij Boers Natuursteen zijn wij ook gespecialiseerd in op maat gemaakte natuurstenen schouwen. Schouwen zijn stookplaatsen met daarboven een kap waarin de rook wordt opgevangen. Het is eventueel ook mogelijk om er een haardplateau rondom te bouwen.

Doordat wij de haardplateaus op maat maken voor de haarden, zijn er veel verschillende mogelijkheden. Hieronder ziet u een aantal afbeeldingen afkomstig uit eerdere projecten.

AFWERKING AAN DE BUITENKANT:

Schoorsteenplaten/ Petten zorgen ervoor dat (regen)water niet op of in de schoorsteengevel eronder loopt. Daarnaast beschermen de schoorsteenplaten de muur tegen beschadigingen zoals het afbreken van stenen.

Schoorsteenplaten zijn vlak en hebben een kleine overstek, zodat ze een paar centimeter buiten de gevel steken. Aan alle zijden van de onderzijde zijn de schoorsteenplaten voorzien van een zogenaamd druip- of waterhol, zodat het water niet langs de onderzijde van de schoorsteenplaat terug naar de schoorsteengevel kan kruipen.

Het design van haardplateaus

Iedereen heeft een eigen smaak met een uniek interieur, daarbij hoort natuurlijk ook een bijpassend haardplateau. Bij Boers Natuursteen begint het bij het opmeten van uw haard, het bepalen van het soort natuursteen en de dikte ervan. Om een kleur uit te zoeken bent u bij ons van harte welkom in de steenhouwerij in Borne. Het design van het haardplateau is persoonlijk en dat ligt helemaal bij u. Als u al eventuele ideeën of tekeningen heeft kunt u dit altijd aan ons voorleggen of opsturen naar info@boersnatuursteen.nl. Als u niet uit het ontwerp komt, helpen wij u natuurlijk graag.


Offerte aanvragen

Haardplateaus kopen

Met een haardplateau creëert u sfeer, stijl en karakter in huis. Bij Boers Natuursteen denken wij graag met u mee en realiseren wij een prachtig op maat gemaakte haardplateau.
Mocht u vragen hebben over het proces of wilt u een vrijblijvende afspraak met een van onze medewerkers? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.
Voor de kosten van een haardplateau kunt u vrijblijvende offerte aanvragen. Wij zijn dé steenhouwerij in Borne en keihard de beste.

 

Meer weten?

De allerbeste kwaliteit natuursteen vindt u bij Boers!

Maak een afsrpaak