Travertin Natuursteen

Travertin

Misschien komt Travertin u bekend voor, maar misschien zegt travertijn u wel helemaal niets. Travertin is een erg mooi, nuttig en natuurlijk materiaal wat op veel verschillende manieren gebruikt kan worden in bijvoorbeeld het interieur van uw woning of andere vorm van bouwmateriaal.

Wat is travertin?

Travertijn, is een natuurgesteente. Het wordt vaak onder dezelfde noemer geplaatst als kalksteen, maar dat is niet het geval. Travertin bestaat dan wel voor het grootste gedeelte uit kalk, maar heeft het toch andere eigenschappen en voordelen. Travertin wordt, in tegenstelling tot vele andere kalkstenen, gevormd en gedolven op het land en niet in de zee. In de natuur komt travertin voor in de buurt van heetwaterbronnen en geisers. Door dit unieke vormingsproces krijgt het natuursteen bijzondere uiterlijke kenmerken. Hierdoor kan het gesteente op marmer lijken. Het is een zeldzame grondstof en het heeft dikwijls een zeer luxe uiterlijk.
De Dam in Amsterdam is voor velen een welbekend gezicht, maar wist u dat het grootste gedeelte opgebouwd uit Travertin?
Ook is bij het bouwen van het Colosseum in de Italiaanse stad Rome veel travertin verwerkt.

Offerte aanvragen

Soorten travertin

Travertin is te vinden in verschillende soorten en maten. Het is een veelzijdige grondstof die er op veel verschillende manieren uit kan zien. Door sommigen wordt travertin zelfs als edelsteen beschouwd. Dit komt door eigenschappen van de steensoort, namelijk:

  • Duurzaam (het materiaal gaat erg lang mee)
  • Mooi
  • Zeldzaam
  • Een rijke historie
  • Luxe uitstraling

Door deze unieke eigenschappen van het steen, is er altijd wel een soort bij die u mooi vindt. Daarnaast is travertin veelzijdig en kan het een luxe gevoel uitstralen dat vergelijkbaar is met marmer. Aan de andere kant kan het ook op zo’n manier gebruikt worden, zodat het een rustiek en ambachtelijk gevoel teweegbrengt. Zo past het materiaal in elk soort interieur: of u nou de keuken van een chique villa wilt bekleden. Of als u een gezellig huiselijk en ambachtelijk element aan uw woning wilt aanbrengen. Er is altijd wel een soort travertijn voor u!

Restauratie van grafzerken

Bij Boers natuursteen kunt u gemakkelijk producten van travertin kopen. Klantvriendelijkheid en goede service zijn erg belangrijk voor ons. Ook helpen wij u graag bij het vinden en kiezen van de juiste producten voor u. Wij overleggen graag samen met u over de perfecte oplossingen voor uw wensen. Ook verschaffen wij graag voldoende informatie voor het maken van uw keuze. Heeft u eigen productaanvullingen of ideeën zoals tekeningen of concepten, dan kunt u deze alvast mailen naar info@boersnatuursteen.nl . Ook is het natuurlijk mogelijk om een kosteloze vrijblijvende offerte aan te vragen. Mocht u verder nog vragen hebben, of wilt u liever nog wat meer informatie? Neem contact met ons op.

Boers, keihard de beste!

Meer weten?

De allerbeste kwaliteit natuursteen vindt u bij Boers!

Maak een afsrpaak