Grafzerken

Grafzerken

Als een dierbaar persoon komt te overlijden is het mogelijk om naast de herinnering een tastbaar symbool te creëren. Dit kan zijn in de vorm van een grafsteen, urn of een grafzerk. Grafzerken zijn lange liggende platen, oftewel zerken, die het gehele graf bedenken. Bij Boers Natuursteen hebben wij meer dan 70 jaar ervaring en helpen wij u graag met een uniek en persoonlijk ontwerp. Daarbij houden wij rekening met uw eigen eisen en wensen en creëren wij samen een mooi en dierbaar symbool. Wij zijn dé steenhouwerij in Borne en omstreken.


Offerte aanvragen

Soorten grafzerken

Om de grafzerk zo eigen mogelijk te maken heeft u bij ons een ruime keuze in materialen, maten en belettering. Zo kunt kiezen uit een standaard grafzerk, maar een klassiekere grafzerk is ook zeker mogelijk. Al onze grafzerken worden speciaal voor u op maat gemaakt en met uw eigen aanvullingen erin verwerkt. Hieronder geven wij een aantal voorbeelden van grafzerken.

  • Moderne grafzerken

Moderne grafzerken staan bekend om het hedendaags modern karakter met een strakke eenvoudige vorm. Het oppervlakte van het natuursteen is vaak mat afgewerkt en invloeden van vroegere eigentijdse stijlen zijn erin verwerkt.

  • Cortenstalen grafzerk

Coretenstaal, ofwel COR-TEN-staal, is een metaallegering gemaakt van ijzer waaraan andere metalen zijn toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat de grafzerk een roestkleur krijgt. Een groot voordeel hiervan is dat het metaal corrosiebestendig is, ideaal voor zwaardere weersomstandigheden.

  • Klassieke grafzerken

Klassieke grafzerken hebben een tijdloze uitstraling. De belettering, kleur en decoraties zijn nauw op elkaar afgestemd en tot in het detail uitgewerkt. Deze combinaties zorgen voor een klassieke, maar toch ook frisse eigentijdse uitstraling.

Kosten grafzerken

De kosten van een grafzerk kunnen wij vooraf nog niet bepalen. Dit is allemaal afhankelijk van de keuzes die u maakt. Het materiaal, kleur, grootte en eventuele details hebben allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. Omdat wij alle grafzerken speciaal voor u op maat maken, verschilt de prijs ook per grafzerk. Het is altijd mogelijk om een prijsopgave op te vragen of zelf een bepaald prijsbudget aan te geven. Dan kijken wij samen met u naar de mogelijkheden binnen dat bepaalde prijsbudget.


Offerte aanvragen

Restauratie van grafzerken

Dankzij de moderne technieken en mogelijkheden kunnen grafzerken ook gerestaureerd worden, u hoeft dus niet een nieuwe grafzerk aan te schaffen. Door de jaren ervaring van Boers Natuursteen hebben wij de juiste kennis en materialen voor het restaureren van grafmonumenten. Onze specialisten zorgen ervoor dat scheuren worden weggewerkt en nieuwe stukken worden er feilloos in verwerkt. Op deze manier kan uw grafzerk weer een aantal jaren mee en ziet die er zo goed als nieuw uit.

Persoonlijk advies

Voor al uw grafmonumenten kunt u terecht bij Boers Natuursteen in Borne. Wij denken graag met u mee en ontwerpen unieke en dierbare grafzerken. Heeft u al een ontwerp bedacht voor een grafzerk, of heeft u hulp nodig bij een ontwerp kiezen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier en maak een vrijblijvende afspraak met een van onze medewerkers. Samen bekijken wij de verschillende mogelijkheden en beantwoorden wij al uw vragen. Overigens is het ook mogelijk om meer informatie te vragen, mail ons hierover naar info@boersnatuursteen.nl. Wij zijn dé steenhouwerij in Borne en keihard de beste.

Meer weten?

De allerbeste kwaliteit natuursteen vindt u bij Boers!

Maak een afsrpaak