Hardsteen Natuursteen

Hardsteen Natuursteen

Natuursteen is tegenwoordig bekend bij iedereen en wordt dan ook voor vele doeleinden gebruikt. Natuursteen komt in veel verschillende vormen voor en na eventuele bewerkingen of behandelingen is het geschikt als bouwmateriaal of om interieurdecoraties van te fabriceren. Er zijn drie verschillende soorten natuursteen, waaronder het sedimentair gesteente Hardsteen. Hardsteen, ook wel bekend als blauwsteen, arduin, kolenkalksteen of petit granit is een kalksteen met een blauwgrijze kleur.
Bij Boers Natuursteen maken wij gebruik van kwalitatief hoogwaardig hardsteen en natuursteen. U kunt bij ons terecht voor op maat gemaakt hardsteen.


Offerte aanvragen

Hardsteen als materiaal

Hardsteen is een sedimentair gesteente gemaakt van kalk en heeft een meer of minder gesatureerde blauwgrijze kleur. In Ierland en België wordt veel hardsteen gewonnen, waardoor het over het algemeen een erg lokaal product is. Deze steensoort bevat fossiele resten van zeelelies, wat ervoor zorgt dat ieder stuk van dit gesteente uniek is. Het sprankelende breukvlak van het hardsteen doet denken aan graniet, vandaar de bijnaam ‘petit granit’.

Deze steensoort is een hoogwaardige soort natuursteen met meer dan 345 miljoen jaar aan geschiedenis. Het begin van deze geschiedenis ligt in het begin van het leven op aarde, toen de onderwater flora en fauna door bezinking (sedimentatie) terecht konden komen in het gesteente.

Vanaf de 12e eeuw werd hardsteen veelvuldig gebruikt voor het maken van doopvonten, waardoor hardsteen een belangrijke plek heeft gekregen in onze geschiedenis.

Pluspunten van hardsteen

  • Goed bestand tegen weersomstandigheden
  • Geschikt voor buiten
  • Duurzaam
  • Mooie natuurlijke uitstraling
  • Sterk

Toepassing van hardsteen

In onze steenhouwerij in Borne hebben wij meer dan 70 jaar ervaring met het bewerken van natuurstenen producten. Hardsteen kan voor een verscheidenheid aan interieurdoeleinden gebruikt worden en vanzelfsprekend helpen wij u daar graag bij. Van hardsteen kan bijvoorbeeld een unieke vloer, dorpels en vensterbanken gemaakt worden. Het hardsteen wordt precies op maat gemaakt en zal perfect aansluiten in de ruimte.

Ook kunt u denken aan een haardplateau of een wastafel, de mogelijkheden zijn eindeloos. Hardsteen kan een bijzondere toevoeging zijn aan uw interieur. Ook past dit materiaal naadloos in iedere woonstijl, of dit nou landelijk, modern, industrieel of ‘bohemian’ is, met een materiaal als hardsteen zult u altijd goed zitten.


Offerte aanvragen

Hardsteen op maat kopen

Bij Boers natuursteen bestelt u gemakkelijk producten van hardsteen online. Klantvriendelijkheid en goede service staan bij ons hoog in het vaandel. Ook assisteren wij u graag bij het vinden en kiezen van het juiste product voor u. Samen bespreken wij uw wensen en eisen om zo tot uw droomproduct te kunnen komen. Ook zullen wij u voldoende informatie verschaffen voor het maken van uw keuze. Heeft u eigen productaanvullingen of ideeën zoals tekeningen of concepten, dan kunt u deze alvast mailen naar info@boersnatuursteen.nl. Het is ook mogelijk om een gratis vrijblijvende offerte aan te vragen. Mocht u verder nog vragen hebben, of behoeft u simpelweg meer informatie? Neem contact met ons op. Boers, keihard de beste. 

Meer weten?

De allerbeste kwaliteit natuursteen vindt u bij Boers!

Maak een afsrpaak